الرئيسية / الفعاليات العلمية / حلقة نقاشية في كلية الصيدلة جامعة الكوفة بعنوان Isolation, Identification and determination of enzymatic activity of esterase producing bacteria isolated from imported expired dairies
Vector illustration. Team meeting in business concept. Group of businessmen doing discussion communication of teamwork partnership, corporate people, isolated on white

حلقة نقاشية في كلية الصيدلة جامعة الكوفة بعنوان Isolation, Identification and determination of enzymatic activity of esterase producing bacteria isolated from imported expired dairies

اقيم في فرع العلوم المختبرية السريرية حلقة نقاشية بعنوان Isolation, Identification and determination of enzymatic activity of esterase producing bacteria isolated from imported expired dairies
القتها الاستاذ الدكتورة هناء جعفر الكعبي وتطرقت من خلالها الى تسليط الضوء الى اهمية انزيم الاستيريز Microbial esterase المعزول من الاحياء المجهرية في التطبيقات التقنية الحيوية Biotechnological application . تضمنت الدراسة جمع ثلاثون عينة من منتجات الألبان المستورد من مصادر مختلفة و المنتهية. اشارت نتائج عزل الانواع البكتيرية المنتجة للأنزيم الى تميز اربع سلالات بكتيرية تتميز بفعاليتها الانزيمية العالية. شخصت هذه السلالات على اساس تحليل سياقات المادة الوراثية و باستخدام الجين 16Sr RNA gene sequencing الى انها سلالات تابعة الى النوع Lactococcus lactis

شاهد أيضاً

Employment of combined-extraction from Argan oil and diluted apple cider vinegar (ACV-AO) for refuting pediculosis

Apple cider vinegar (ACV) considered as a pale amber color vinegar made up from apple …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *